Hasznos információk

Minden, amit a fotózásról tudnod kell:

Én nem vagyok fotogén...

Pánikra semmi ok, sokszor hallottam már ezt a kijelentést… :) A valóság az, hogy bárkiről lehet élettel teli, vidám képeket készíteni! A fotózás során az az ember áll melletted, akivel a mindennapjaidat elképzeled, és minden boldog percet együtt fogtok megélni. Ebből kifolyólag a fotózás kizárólag csak jó hangulatban telhet, az oldott hangulatot mi is garantáljuk. Az esküvői kreatív fotózás során a beállításokban segítünk, de célunk, hogy a képek természetesek legyenek, ne művi pózokban álljatok. A személyes találkozó során egy tea vagy kávé mellett az esküvőtök részleteinek megbeszélésén kívül kicsit megismerkedünk egymással, valamint a jegyes fotózás is jó alkalom arra, hogy belelássatok a kreatív fotózás menetébe.

Hol vállalsz fotózást?

A székhely Pécsen található, de Magyarország teljes területén vállalok fotózást, valamint külföldön is szívesen fotózom, legyen akár tengerpart, akár egy romantikus sikátorokkal szabdalt város. A kreatív, egyedi ötleteket igyekszem megvalósítani, minél inkább a Ti elképzelésetekhez igazodva.

Mikor érdemes időpontot foglalni?

Minél korábban! Az esküvők nagy része április és október között kerül megrendezésre, így a nyári hónapok hétvégéi hamar betelnek. Ezért érdemes akár 1-1,5 évvel az esküvő időpontja előtt foglalnotok. Természetesen abban az esetben is, ha már nagyon közel van az esküvőtök dátuma, érdemes érdeklődnötök és ajánlatot kérnetek.

Mi is az a jegyes fotózás?

A jegyes fotózás nem más, mint az esküvői kreatív főpróbája. Ennek során jobban megismerkedünk egymással, Ti pedig láthatjátok, hogyan is zajlik velünk a közös munka. Ez a 1-1,5 órás fotózás hozzá segít ahhoz, hogy a kreatívon már minden gördülékenyen menjen. Az időpont rajtatok múlik. Ez lehet az esküvő előtt néhány hónappal, de egy teljesen másik évszakban is. Nem kell mást magatokkal hozni, csak a jókedveteket és vidámságotokat. Ez az alkalom azért is szuper, mert itt készülnek olyan fotók, amelyeket a meghívókhoz, köszönőajándékokhoz is fel tudtok használni.

Mikor legyen az esküvői kreatív fotózás időpontja?

Az esküvői kreatív fotózás során lehetőség nyílik akár több helyszínen az általatok megálmodott esküvői fotók elkészítésére. A fotózásra 1,5-2 órát szoktunk szánni, éppen ezért javasoljuk, hogy ne az esküvő napján kerüljön erre sor. A külön napos kreatív fotózás számos előnnyel jár: nem kell ragaszkodnunk az esküvőtökhöz közeli helyszínekhez, valamint nem vagyunk szoros esküvői menetrendhez kötve, így csak a fények szabnak határt. Szombati esküvő esetén legtöbbször hétfői napon szoktuk elkészíteni a kreatív fotókat. A képek elkészítéséhez legideálisabb időpont a naplementét megelőző 2-3 óra. Az időpont választásnál figyelembe kell vennünk a helyszínek számát, hiszen minél több helyszínt terveztek annál korábban kell elkezdenünk a fotózást. Természetesen megoldható az esti vagy éjszakai fotózás is, akár a csillagos égbolt alatt. Ha nem mindennapi környezetben szeretnétek viszont látni magatokat az elkészült esküvői fotóitokon, akkor az ország határt átszelve szívesen Veletek tartunk egy több napos külföldi kreatív fotózásra. 500-600 km-es körzetben csodás tengerpartokat, vízeséseket, hegyeket, mediterrán városokat látogathatunk meg, amelyek még egyedibbé teszik a Rólatok elkészült fotósorozatot.

Mennyi képet adunk át?

Egy egész napos esküvőfotózást követően kb. 600 - 800 képet adunk át. A kreatív fotózáson, időtartamtól függően minimum 50-60 retusált kép készül. Az esküvőtökön megörökített összes fotó, amely átadásra kerül utómunkán (fények, színek, kontraszt, vágás) esik át. Az esküvőtök felejthetetlen pillanatait, és a kreatív fotózáson készült képeket (200-230 kép) zenés slideshow formájában foglaljuk össze. Az elkészült fotókat akár 1 héten belül, de legkésőbb az esküvőtöket követő 45. napon tudjátok átvenni.

Ki jöjjön még az esküvői kreatív fotózásra?

Asszisztenssel dolgozom, aki már gyakorlott a különböző esküvői ruhák, kellékek és kiegészítők igazításában, így nem szoktam javasolni, hogy kísérő vegyen részt a kreatív fotózáson. Ez a 1,5-2 óra Rólatok szól. A fotózás során a spontán pillanatok megörökítése mellett, segítünk a különböző beállítások megvalósításában és elegendő instrukciót adunk Nektek. Tapasztalataink alapján a plusz társaság inkább frusztrálttá tesz Titeket, így kevésbé tudtok feloldódni, önmagatokat adni. Természetesen, ha szeretnétek, hogy a közel álló rokon/barát is jelen legyen, teljesen nem zárkózunk el tőle.

Hogyan zajlik az időpontfoglalás?

Amennyiben a képeim elnyerték tetszéseteket, az árajánlatkérő felületemen könnyen és egyszerűen tudtok ajánlatot kérni. Abban az esetben, ha az ajánlat is szimpatikus, az időpont foglalási szándékot e-mail-ben jelezhetitek felém. Ezután megbeszélünk egy mindenki számára megfelelő időpontot a személyes egyeztetéshez. A találkozó alkalmával lehetőségünk nyílik minden felmerülő kérdés átbeszélésére. Kölcsönös szimpátia esetén sor kerül a szerződés megkötésére. Aláírást követően készpénzben vagy átutalva tudjátok kifizetni a foglalót, amely a fotózás teljes összegének 30%-a.